Nya gängdåd i Laholm

Ett ungdomsgäng i Laholm kastar äpplen på förbipasserande personer. De senaste nätterna har flera personer blivit attackerade.

Bland annat har två tjejer på en moped fått äpplen kastade på sig. De hade blåmärken på benen och armarna när de kom till polisen för att anmäla händelsen i måndags.

– Vi tar detta på allvar därför att det är en farlig verksamhet som de här ungdomarna håller på med. Både yrkesarbetare som ska leverera bensin, andra yrkesgrupper som rör sig och boende blir formligen bombarderade av äpplen, säger Ulf Bejrum, närpolischef i Laholm.

Kastade ägg
Redan i våras började ett mindre ungdomsgäng kasta ägg på bland annat taxibilar i Laholm. Många fick då sina bilar förstörda.

Men nu är det ett större gäng som gör gatorna otrygga i Laholm och äggen är utbytta mot äpplen.

”Vet inte vilka de är”
Ulf Bejrum vet inte vilka som är med i ungdomsgänget.

– Det finns en viss misstanke att det finns vissa individer som är med men här pratar vi om 15 till 17 ungdomar och det vet vi inte vilka alla de är, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".