Äppelkriget i Laholm kan vara över

Äppelkriget i Laholm är över. Det tror polisen i Laholm som på tisdagskvällen fick tag på några ungdomar som stod och kastade äpplen.

 

– Vi pratade med dem och fick dem att förstå, vi tog även kontakt med ungdomarnas föräldrar. Och vi fick till ett väldigt bra möte här på polisstationen, säger Ulf Bejrum, närpolischef i Laholm.

Som P4 Radio Halland berättade tidigare i veckan har Laholm haft problem med ett ungdomsgäng som kastar äpplen på människor under nätterna.

När polisen fick tag på ungdomar i förrgår kastade de äpplen på skyltar och på varandra. Men Ulf Bejrum vet inte om de här ungdomarna är en del av det större gäng som har attackerat människor i Laholm.

– Vi gick inte in i en sådan analys på något sätt. Vår målsättning var att få ungdomarna allmänt i Laholm att sluta med både äggkastning coh äppelkastning. Men just det här allmänna äppelkriget, det hoppas jag har upphört, säger Ulf Bejrum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".