Stor efterfrågan på bidrag till äldreboende

Nu byggs det fler äldrebostäder i Halland, men det är ändå inte tillräckligt för att täcka det behov som finns. Halland får i år 16 miljoner kronor i statligt bidrag som ska användas till att bygga äldrebostäder.

Thor Johansson som är länsbostadsdirektör i Halland säger att orsakerna till den stora efterfrågan på bidraget dels är att bristen på äldreboende och dels att en del kommuner redan var på gång att bygga nytt när bidraget infördes.

Än så länge har Länsstyrelsen beviljat två av de ansökningar som har kommit in. Falkenbergs och Halmstads kommuner får bidrag på mellan sju och åtta miljoner kronor var för att bygga äldrebostäder.

I Falkenberg är bygget av Bokens Servicehus på Västra Gärdet i full gång. Det finns också planer på att bygga bostäder på andra ställen i kommunen. I Halmstad byggs det just nu äldrebostäder på Vallås.

Men det är alltså fler kommuner som vill ha bidrag och pengarna är slut för det här året.

- Vi vet att vi med ganska stor säkerhet får mer pengar 2008. Har vi tur kanske vi får det redan under 2007 beroende på att övriga län, kanske inte utnyttjar sin ram, säger Thor Johansson, länsbostadsdirektör i Halland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".