Kritik mot toppstyrning inom SPI Halmstad

Nu vill tre personer som lämnat halmstadavdelningen i Sveriges pensionärers intresseparti, SPI, bilda ytterligare en lokalavdelning i kommunen. Orsaken är att man är missnöjd med den nuvarande ledaren Arnold Gustafsson och tycker att han toppstyr partiet.

Josef Paulsson, före detta SPI:are i Halmstad som nu vill starta ny lokalavdelning säger att det bara är ordföranden och vice ordföranden som bestämmer och förhandlar på egen hand.

Man kan väl säga att det är samarbetet med den borgerliga alliansen i Halmstad som ligger till grund för problemen. Paulsen menar att om man är ett tvärpolitiskt parti så ska man inte alltid behöva tycka som alliansen, trots samarbetet.

Fullmäktigeledamoten Brynolf Wendt har tidigare uttryckt samma sak och det var ju han som avgjorde frågan om Örjansskolan när han gick emot alliansen. Nu är det långt ifrån första gången som det stormar runt SPI.

Josef Paulsen som just nu står utanför partiet var själv med när konflikten med Ingeborg Oleni var som värst. Hon lämnade då lokalavdelningen i Halmstad och tillhör liksom Birgitta Sobel numera lahomlsavdelningen. Nu är det dessa tre som vill samarbeta och starta en alternativ lokalavdelning i Halmstad.

Ordföranden Arnold Gustafsson och kassören Rune Larsson i SPI Halmstad slår tillbaka mot kritiken om toppstyrning.

- Det hade inte gått för två personer att bestämma och köra över en hel styrelse säger Rune Larsson till P4 Radio Halland.

När det gäller de tre som nu vill starta en ny lokalavdelning så är de bara ute efter att smutskasta, säger Arnold Gustafsson.

- Det är bättre att få vara med och påverka än att sitta utanför beslutssituationerna, säger Arnold Gustafsson som svar på kritiken om att man inte alltid ska gå på alliansens linje.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista