Nytt TV-avtal hårt slag mot Warberg IC

En punktering av våra möjligheter att ta in de sponsorpengar vi måste ha! Det säger Warbergs innebandyförening om det avtal som Innebandyförbundet skrivit med TV 4. Ett avtal som inte varit känt för föreningarna förrän nu, och som idag väcker starka känslor.

Jonas Klavberg, som är talesman för Warbergs innebandyförening är besviken och säger att alla kommersiella rättigheter och alla möjligheter till intjäning ligger hos TV 4 från och med nu.

Det avtal som Innebandyförbundet och svensk elitinnebandy skrivit med TV 4 innebär att innebandyn i stället för att betala SVT 24 två miljoner kronor för att få synas i TV nu får fem miljoner från TV 4 och en innebandymatch i teven varje måndag. Men då kräver TV4 stopp för klubbarnas egna sponsorsavtal och tar över förbundets sponsorsintänkter.

Varje elitförening får 200 000 kronor, men det kompenserar långtifrån förlusten av de egna sponsorsavtalen enligt Jonas Klavberg. Man räknar med att klubbens omsättning kommer att öka och behöver då dra in mer pengar, något man inte kommer att kunna göra. Jonas Klavberg säger att man inte kan fortsätta driva klubben som idag med det nya avtalet.

Avtalet med TV4 skrevs i somras, men har inte blivit känt för föreningarna förrän precis i dagarna, och Jonas Klavberg är mycket kritisk till hur förbundet skött ärendet.

- Jag vet inte vad de har för mandat att förhandla bort alla våra kommersiella rättigheter, för det är precis det de har gjort. Det är det som vi är väldigt kritiska mot, sägr Jonas Klavberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista