Vandalisering - ett dåligt sätt att argumentera

Vandaliseringen av moderaternas lokal i centrala Kungsbacka natten till måndagen, har sannolikt ett politiskt motiv. Såväl Kungsbackamoderaternas ordförande Lars Stranne som partiets kommunalråd Per Ödman är övertygade om det.

Det var natten till måndag som okända gärningsmän kastade in gatstenar och glödlampor fyllda med rödfärg genom fönstren i partilokalen i Kungsbacka. Polisen har inga spår.

Per Ödman, moderat kommunalråd i Kungsbacka säger att eftersom det var ett attentat mot Svenskt Näringsliv och folkpartiet i Göteborg samma dag så ser han det som en politisk manifestation på dagen ett år efter valet.

Han tycker att det är ett slag mot demokratin och ett dåligt sätt att argumentera.

- Det är inte på det sättet som man får igenom sina synpunkter och får folk att ändra uppfattning utan det gör man genom det talade ordet, säger Per Ödman som svar på frågan hur man ska bemöta sådana här attentat.

Han har inte hört talas om gruppen ”Kommando 365” som säger sig ligga bakom angreppet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista