Getinge med på islamistisk hemsida

Företaget Getinge omfattas av de hot riktas mot drygt 100 svenska företag på olika militanta islamistgruppers hemsidor, enlgit vad SVT:s Rapport uppger. Grupperna uppmanar till bojkott eller annan ospecificerad hämnd för konstnären Lars Vilks rondellhund.

Johan Malmquist som är VD för Getinge säger att de har folk som arbetar i den aktuella regionen och de har inte hört någonting som skulle indikera att rondellhunden skulle leda till några handelsmässiga sanktioner.

När det gäller säkerhet för personalen följer man de riktlinjer som UD har.

Johan Malmquist säger att de har en lång historik med att ha jobbat i Mellanöstern bort till Pakistan. Det närmaste de har kommit problematik är i en affär när kontakterna i Mellanöstern undanbad sig leveranser från ett dansk företag, som Getinge äger.

- Vi kommer att fortsätta följa den här utvecklingen. Det kan vara så att det är väldigt tidigt och saker kan inte har utkristalliserat sig ännu, säger Johan Malmquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista