Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Centret placeras vid högskolan.

Halländskt centrum för jämställdhet

Nu ska Halland lyftas fram ur ett jämlikhets-perspektiv, i samband med att länet får ett regionalt kompetenscentrum för jämställdhet och genusfrågor.

Centret placeras vid Högskolan i Halmstad och ska inrikta sig mot såväl privat som offentlig verksamhet.

– Vi ska vara en resurs för alla dem som jobbar med jämställdhetsfrågor i vår region. Vi kan vara ett stöd för dem och fungera som rådgivare när det gäller att utveckla jämställdhetsplaner, att komma igång med jämställdhetsarbete, säger projektledare Agneta Hansson vid Högskolan i Halmstad.

Ett treårigt projekt
Länsstyrelsen och Region Halland bidrar med vardera en halv miljon kronor under de tre år projektet ska drivas.

Högskolan arbetar redan tidigare med jämställdhetsfrågor och ingår bland annat i ett EU-projekt som avslutas nästa år. Förutom de personer som ingår där pågår också forskning om jämställdhet och genusfrågor.

Förutom att kartlägga och få en samlad bild av alla olika projekt som pågår, hoppas Agneta Hansson också att man nu ska kunna få igång flera konkreta jämställdhetsprojekt i länet.

”Sprida goda exempel”
Men tanken är inte att högskolan själv ska driva projekten utan mer fungera som ett stöd.

– Vi kommer att arrangera föreläsningar och seminarier. Eftersom vi har ett stort nationellt projekt där vi egentligen granskar jämställdhetsutveckling i de olika regionerna så har vi en bra grund för att sprida goda exempel, säger Agneta Hansson, projektledare för det regionala kompetenscentret för jämlikhet i Halland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".