Dyra taxiresor för socialdemokrat

Under sitt första riksdagsår åkte socialdemokraten Jennie Nilsson från Hylte taxi för 42.000 kronor på riksdagens bekostnad.

Det var drygt 40.000 kronor mer än vad hennes partikamrat Magdalena Streiffert kostade på sig, som bara tog taxi för 1400 kronor under den här perioden.

Flygtaxi orsaken bakom taxiåkande
De tio halländska riksdagsledamöternas taxiresor kostade tillsammans 180.000 kronor under förra riksdagsperioden. Den största delen är resor till och från flygplatserna och eftersom avstånden från ledamöternas bostäder till olika flygplatser skiljer sig kraftigt varierar också kostnaderna kraftigt.

De borgerliga ledamöterna i Halland åker taxi nästan dubbelt så mycket som sina socialdemokratiska kollegor, trots Jennie Nilsson.

Övriga socialdemokrater ligger lägre
De övriga tre socialdemokratiska ledamöterna i länet Alf Eriksson, Hans Hoff och Magdalena Streijffert ligger nämligen lågt, Hoff och Streijffert båda under 2.000 kronor till exempel.

Centerpartisten Jan Andersson, som liksom Jennie Nilsson bor i Hylte kommun, la 11.000 på sina taxiresor jämfört med Jennie Nilssons 42.000. Men han har varit barnledig under en del av den här perioden och kör ofta egen bil och de milersättningar han får för det syns inte i den här statistiken.

Toppar taxiåkarligan totalt i landet gör förre socialdemokratiske ministern Sven-Erik Österberg med 77.000 i kostnader.

I Halland är moderaten Anne Marie Brodén från Laholm näst dyrast i drift, tätt följd av kristdemokraten Lars Gustafsson och folkpartisten Jan Ertsborn. Alla tre smällde runt 30.000 kronor var på taxi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista