Presseskolan för liten igen

Antalet elever på Presseskolan på Onsala är åter större än vad skolan är byggd för, trots att skolan för inte så länge sen fick större lokaler. Skolpolitikerna i Kungsbacka vill tillfälligt lösa detta genom att göra om tre förskoleavdelningar i Presse till skollokaler. Det skulle i så fall förvärra den redan långa kön till barnomsorgen i Presse.

I klasserna på Presseskolan går idag upp till 31 elever. Därför behöver man skapa fler parallellklasser, men det saknas lokaler och det finns inte plats att bygga något mer på skolans tomt.  Så nu ber man skolpolitikerna om lov att få ta tre förskoleavdelningar i Presse och göra om dem till skollokaler för att tillfälligt lösa de akuta lokalproblemen. Om politikerna går med på det betyder det att Presse inte får lika många nya platser i barnomsorgen som planerat , något som kan vara känsligt med tanke på att just Presse är den del av Kungsbacka kommun som redan har de allra största problemen med köer till barnomsorgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista