Falkenbergs socialchef får gå

Jan Dickens tvingas lämna sin tjänst som socialchef i Falkenbergs kommun.

Anledningen är att socialnämndens ordförande Rie Boulund och kommunstyrelsens ordförande Mari-Louise Wernersson inte har förtroende för Jan Dickens när det gäller de förändringar i verksamheten som presenteras i den konsultrapport som gjort på äldre- och handikappomsorgen. Dickens avgår redan nästa vecka.

Socialnämnden har under flera år gått dåligt ekonomiskt. Och i våras gjorde en konsultfirma en tillsyn av äldre- och handikappomsorgen på uppdrag av kommunstyrelsen. När resultatet presenterades förra veckan visade den på brister i såväl ekonomi som organisation.

Verksamheten står nu inför stora förändringar och varken den borgerliga majoriteten i socialnämnden eller i kommunstyrelsen tror att Jan Dickens är rätt person för att sköta det arbetet.

Tills en ny socialchef har tillsatts i Falkenbergs kommun sköter kommunchefen Rolf Landholm socialchefens arbetsuppgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".