Laholmare häktade för fiffel med bilimport

Idag häktades en 69-årig Laholmare och hans 35 årige som misstänks ha deltagit i en omfattande miljonsvindel av Helsingborgs tingsrätt.

Båda häktas på sannolika skäl misstänkta för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott. Sonen häktades i sin frånvaro, eftersom han försvunnit efter att ha fått kallelse till förhör.

Mannen tros ha haft en liten roll i härvan där hans 35-årige son som är bosatt i Helsingborg och ytterligare en man som är från Stockholm tros ha varit mer delaktiga, det skriver Helsingborgs Dagblad. Svindeln har gått ut på att man har importerat bilar utan att redovisa moms och det är ekobrottsmyndigheten som har nystat upp härvan, som sägs vara en av de största i sitt slag. Polisen gjorde i början på veckan stora tillslag, bland annat i Laholm. I går skulle 35-åringen dykt upp på polisförhör, men kom inte och är nu spårlöst försvunnen. Han är begärd häktad i sin frånvaro och idag hålls häktingsförhandlinarna mot såväl honom som de två andra inblandade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".