Sara drog 100 000 till Världens barn

Det blev rejäl fart på budgivningen när Sveriges Radio P4 Halland auktionerade ut en lunchkonsert med Sara Löfgren. Halländska företag fick möjlighet att bjuda i direktsändning under fyra dagar. Slutbudet landade på 75 000 och dessutom skänker ett par av företagen som inte fick konserten ändå pengar motsvarande drygt 30 000 till Världens barn.

Som ett led i Radiohjälpens insamling till Världens barn ställde sångerskan Sara Löfgren sig själv till förfogande. Det företag som bjöd mest får en lunchkonsert i personalmatsalen med den halländska artisten. Budgivningen skedde i P4 Hallands morgonprogram Smakstart.

”Jag tycker generellt sett att man som offentlig person har ett ansvar att göra vad man kan för att minska orättvisor och fattigdom i världen och det här var ett naturligt och roligt sätt att bidra på.” säger Sara Löfgren i en kommentar.

Det blev Stig Edefalk i Falkenberg, som driver företag i hästbranschen, som var beredd att satsa mest. Han skänker 75 000 till Världens barn för chansen att bjuda hästfolk på konsert.

”Helt fantastiskt”, säger Smakstarts programledare Anna Carlsson. ”Det är betydligt mer än vi vågat hoppas på när vi drog igång budgivningen.”

Länge var GeKås i Ullared med i budgivningen och även om det nu inte blir någon lunchkonsert på varuhuset så lovade VD Boris Lennerhof i direktsändning att ändå skänka 30000 till Världens barn.

”Vi får väl spela Saras CD i lunchmatsalen. Jag kanske låtsas vara Sara själv och mima till”, säger Boris Lennerhof.