Halländska ungdomar oroas över våld

På fredagen hålls manifestationer i Stockholm, Göteborg och Malmö mot gatuvåldet. Och det här ämnet väcker tankar och funderingar bland ungdomar. Gustav Persson går på Kattegattsgymnasiet i Halmstad och han tror att en sådan här sak skulle kunna hända även här.

Manifestationerna hålls med anledning av helgens dödsmisshandel på Kungsholmen i Stockholm där en 16 årig pojke misshandlades till döds på en fest. 

Ämnet berör och upprör folk över hela landet. Ungdomar använder sig bland annat av internet för att föra fram sina åsikter om våld. En sida som startades i helgen har över 67 000 medlemmar alla redan.

BRIS, barnens rätt i samhället, engagerar sig också i frågan. De tycker att det alltid ska finnas vuxna närvarande där det finns barn och ungdomar. Något de kallar för vuxengaranti.

De poliser som P4 Radio Halland har pratat med tror att våldet bland ungdomar har ökat, men de har inga siffror att stödja sig på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".