Bråkig natt i Halland

Det har varit en stökig natt i Halland, bland annat med flera misshandelsfall.

Den grövsta misshandeln inträffade på Stora torg i Halmstad vid halvfyratiden på morgonen. Det var en 25-årig man från Halmstad som blev nedsparkad av två män, hemmahörande i Blekinge och Skåne.

Misshandeln skedde bara några timmar efter det att tusentals  människor runtom i landet protesterade mot gatuvåldet.

– Man har sparkat omkull honom så att han faller till marken och sen har man sparkat mot huvudet, man har suttit på honom och matat slag mot honom, säger Bengt Nilson, inre befäl på polisen i Halmstad.

Det är oklart exakt vad som har orsakat bråket. Offret fick inte allvarliga skador. De två personerna, 22 och 23 år gamla, är nu gripna misstänkta för grov misshandel.

Ordningsvakt anmälde misshandel
Något tidigare inträffade en misshandel inne på en krog i Halmstad. Det var en ordningsvakt som anmälde misshandeln, och den utsatte personen vill inte säga någonting, inte ens vad han heter.

En tjugoårig man som misstänks för misshandeln är anhållen för misshandel, men även för grovt olaga vapeninnehav, eftersom han hade en laddad pistol på sig. Dessutom hade han en större mängd hasch på sig och misstänks därför även för narkotikabrott.

Bråk också i Kungsbacka
Även i Kungsbacka inträffade ett större bråk utanför en krog. Fem personer omhändertogs för fylleri, men bråket som ett tag var väldigt hätskt, resulterade inte i någon polisanmälan.