Protester mot förskolans utbyggnad i Glommen

Förskolan i Glommen ska byggas ut vid den befintliga nära havet och ingen annan stans kräver 400 föräldrar.

Glommens samhälle norr om Falkenberg, har vuxit kraftigt de senaste åren och nu räcker inte platserna till på den lilla förskolan som redan finns i byn. Att förskolan ska byggas ut är redan bestämt. Men var den ska ligga råder det delade meningar om. 400 som bor Glommen har protesterat mot planerna att bygga den nya förskolan nära Långavekaskolan, och vill i stället se den befintliga förskolan som ligger nära havet byggs ut.

Falkenbergs kommun har utrett de båda alternativen och är medveten om den fina miljön där förskolan nu ligger. Men trots det ser man fler fördelar med att lägga förskolan i anslutning till Långavekaskolan.

- Ett skäl är att när barnantalet i framtiden varierar kan man lättare utnyttja lokalerna på rätt sätt om de ligger tillsammans., säger Martin Lövström som utrett förskolans utbyggnad i Glommen på kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista