Den mördade hade rollspel som hobby

Den mördade halmstadbon Marcus Norén brukade spela rollspel. Nu spekuleras det i om rollspel kan ligga bakom styckmordet.
Marcus agerade spelledare och var aktiv i en rollspelsförening i Halmstad. Rollspelen kunde ofta handla om mörka och skräckfyllda företeelser. Kvällstidningen Expressen hävdar idag att vampyrspel kan vara orsak till mordet. Men Marcus två kamrater, Dan Sivnert och Anna Lundström, båda i styrelsen för Svenska Roll och konfliktspelsförbundet, Västra Götalandsavdelningen avfärdar teorierna. Rollspel handlar sällan om verkligt våld, enligt Dan Sivnert. -Vi är noga med att avroll efter en spelkväll, berättar Anna Lundström. Det är viktigt att skilja på privatpersonen och rollkaraktären. Varken Dan eller Anna vill svara på vad dom tror hände med Marcus eller om rollspelen kan ha spelat in. -Riktigt säker kan man aldrig vara, säger Anna Lundström. Människor reagerar trots allt olika.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".