Liten risk för nya mord

Risken för att Marcus Noréns mördare ska slå till igen är liten. Det säger chefspsykolog Göran Westergren i Halmstad till P4 Radio Halland.
Det bestialiska mordet på 22-årige Marcus Norén i Halmstad väcker oro. Så länge brottet är ouppklarat kan ingen utesluta att en galen mördare går lös i Halmstad. Men Göran Westergren, chefspsykolog på känssjukhuset i Halmstad, bedömer risken att fler mord ska inträffa som liten. -Det är osannolikt, men det kan naturligtvis inte helt uteslutas. Det finns ju fall med seriemördare. Normalt finns det mentala spärrar som gör det omöjligt för människor att utföra bestialiska mord av det här slaget. Det är därför troligt att gärningsmannen eller gärningsmännen varit drogpåverkade. -Men är personen medveten om att han eller hon gjort detta så bör pressen förr eller senare leda till ett sammanbrott så att det kommer fram, säger Göran Westergren.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".