Malmström inte rak om invandringsfrågan

När det blev känt att sverigedemokraternas möte om det kommunpolitiska programmet ska hållas i Getinge sa sverigedemoraten Gunnar Malmström från Halmstad att inte särskilt mycket under mötet berör invandringsfrågan, men det är en sanning med modifikation.

Visserligen innehåller Sverigedemokraternas förslag till kommunpolitiskt program en hel del högst okontroversiella förslag som berör alla de kommunala verksamheterna.

Men sverigedemokraterna också hittat en rad frågor där man även på kommunal nivå kan visa var man står i frågan om invandringspolitiken, trots att en stor del av den politiken annars förs på riksplanet. Förbud mot att bygga moskéer, förbud mot att bära slöja i skolan, förbud mot att servera ritualslaktat kött, som till exempel halal, i skolan är bara några av exemplen.

Sverigedemokraterna föreslår också att alla kommunal information och service bara ska ske på svenska, och att man ska vara restriktiv med att erbjuda tolk.

Ett annat förslag går ut på att man inte ska tillåta kommunala bidrag till föreningar som ska bevara invandrares ursprungliga kultur och identitet. Sådana föreningar finns det ganska många ute i kommunerna, men i till exempel Halmstad är det kanske en handfull som får kommunala bidrag, och det rör sig ofta om bara några tusenlappar.

Slutligen föreslår också sverigedemokraterna i sitt kommunpolitiska program att de enda religiösa friskolor som kommunerna ska uppmuntra är de som bygger på en judisk/kristen tradition.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista