PERSILJEROTSSOPPA MED GETOSTPIROG

(4-6 pers)

250 gr persiljerot
200 gr potatis
60 gr purjolök
1 l kycklingbuljong
2 dl mjölk
1 dl grädde
Salt & Vitpeppar
2 st kokta kycklingbröst
Pirog
1 st smördegsplatta
50 gr purjolök
100 gr getost el. fetaost
1 st ägg 

Gör så här:
Skala och skär persiljerot, potatis och purjolök i bitar. Koka  grönsakerna i buljongen, koka också kycklingbrösten ca 20 min. Ta upp kycklingen och lägg under lock, tillsätt grädde och mjölk i grytan och koka till grönsakerna är riktigt mjuka. Mixa allt tills det blivit slätt, sila ev.

Piroger:
Strimla purjolöken och blanda den med osten, kavla ut smördegen till dubbla storleken, lägg på osten, pensla runt kanterna med uppvispat ägg, vik över och kläm ihop degkanterna, pensla ovansidan med restrerande ägg och grädda paketet i 225° tills pirogen fått en vacker gyllenbrun färg. ca. 15-20 min.

Låt vila några minuter, skär upp i bitar och servera till soppan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".