Högskolan forskar om morgondagens tidning

Ett projekt där framtidens tidning ska utvecklas pågår just nu vid Högskolan i Halmstad. Fler av landets största dagstidningar deltar i forskningsprojektet som ska ta fram nya tjänster som man tror ska användas om tio år.

Tanken är att informationen kommer att följa dig via olika skärmar var du än går, och samverka med till exempel intelligenta kylskåp som håller reda på dina matvaror och tipsar om olika reklamerbjudanden. Tillsammans med Aftonbladet, Dagens Nyheter, Göteborgsposten och sex dagstidningar till så har forskarna skissat på framtida tjänster. Resultatet ska presenteras i sommar och eftersom det handlar om framtiden blir det i form av prototyper som inte kommer att fungera fullt ut och filmer om tre medieanvändares vardag med simulerade effekter. Det blir även en film om en annonskampanj som byter skepnad beroende på var personer tar emot den. Tjänsterna kommer att följa tidningsläsaren via mobiler, datorer och andra skärmar och anpassa sig efter vem användaren är.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".