Hotade personal på gruppboende

En man på ett gruppboende för psykiskt funktionshindrade i Varberg ställs inför rätta sedan han hotat och skrämt personalen.

Åtalet gäller att mannen en dag i våras ska ha hotat personalen på gruppboendet genom att vifta med något som de trodde var ett järnrör.

Han ska också ha stuckit in tre knivar i en dörr på ett sätt som personalen upplevde som hotfullt. Det visade sig senare vara ett rör av plast och mannen nekar till brott.

Chefen för gruppboendet har lämnat en lång lista till polisen på inte mindre än 17 olika saker som den här mannen ska ha gjort sig skyldig till under en period på några veckor före den händelse som nu har lett till åtal.

Det handlar om allt från att kasta ut saker genom fönstret till att vifta med knivar framför andra boende, tända eld på kläder och spela hög musik på nätterna.

Ett fackligt ombud säger till P4 Radio Halland att det är ganska vanligt med våld och hot på arbetsplatsen. Däremot är det inte så vanligt att det går så långt som nu, att det blir åtal och rättegång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".