Riv inte Falkenbergs historia!

Falkenberg är på väg att bli av med delar av sin historia. Det tycker den opolitiska grupp för bevarande av kulturmiljöer, som nyligen bildats i kommunen. Bygglovsnämnden tycker att man förutom Storan, Olympiamuséet och Falkenhus kan riva husen i kvarteret Svärdet i centrala Falkenberg och istället bygga nya bostäder. Gruppen tycker att man ska bevara hela kvarteret, som byggdes i början av 1900-talet.
Delar av kvarteret har köpts av ett företag som vill bygga bostäder, och inom kort ska kommunstyrelsen ta ställning till vad som ska hända med området. Anders Olesen, som är en av medlemmarna i gruppen tycker att man kan bygga bostäder utanför centrum eftersom det bara tar någon minut att ta sig in till centrum. Han säger till P4 radio Halland att det inte räcker att bara bevara gamla stan och vara nöjd med det, utan att det är viktigt att man har kvar miljöer från olika tidsepoker. Gruppen vill också bevara den hundra år gamla gula kåken på Varbergsvägen
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".