Ingen misstänkt för branden på Storgatan har gripits. Foto: Thomas Melin/SR Halland.

Brandutredning har kört fast

Polisen tror det blir svårt att hitta ett svar på frågan om vem eller vilka som anlade den stora branden på Storgatan i Halmstad i somras.

Utredningen har hittills inte lett till något resultat och polisen väljer därför att tills vidare lägga ner den, säger Lars Hamrén, kriminalkommisarie på polisen i Halland.

– Det finns ingen anledning för oss att ha ärendet liggande öppet när vi inte jobbar aktivt med det. Är det så att det inträffar någonting i framtiden som gör att vi finner anledning att ta upp det igen. Det skulle kunna vara att vi får någon information om vem eller vilka som ligger bakom den här branden på Storgatan.

Inte tillräckliga bevis
Branden i centrala Halmstad inträffade natten till den 28 juli och orsakade skador för miljontals kronor.

Trots tekniska undersökningar, förhör och ett fåtal tips från allmänheten så har polisen än så länge inte haft några personer misstänkta för brottet. Det finns helt enkelt inte tillräckliga bevis för att knyta någon eller några till brottet.

Hoppas på nya tips
Lars Hamrén tycker inte att polisen har fått in så många tips från allmänheten som de hade önskat. Men han hoppas nu att det kommer in nya uppgifter till polisen så att de inte behöver lägga ner utredningen helt.

– Vi behöver hjälp av allmänheten, någon som vet någonting om den här branden, helt enkelt. Någon kanske har gjort någon iakttagelse som inte har kommit fram till oss.

Vad tror du om era chanser att lösa det här brottet?

– Som det ser ut nu ser det ganska mörkt ut, säger kriminalkommisarie Lars Hamrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".