Ingen sägs upp från Försäkringskassan

Det är få personer som väljer att sluta på Försäkringskassan i Halland med anledning av den omorganisering som just nu håller på att genomföras.

I slutet av förra veckan fick alla anställda reda på var de ska jobba och vilka arbetsuppgifter de ska ha i den nya organisationen.

Som det ser ut nu är det en eller två personer som väljer att sluta frivilligt. Det är också en del anställda som måste pendla till och från jobbet med den nya organisationen.

Omorganisationen innebär att Halland ska få ett stort nationellt kontor i Halmstad. Det ska också finnas två lokala kontor i Halmstad och Varberg och ett servicekontor i Kungsbacka. De andra kontoren i Halland läggs ner.

Halland har inte drabbats så hårt av omorganiseringen som andra delar av landet. I till exempel Västra Götaland ska drygt 100 jobb försvinna och många anställda tvingas pendla långa sträckor till och från jobbet eftersom kontor flyttas och läggs ner.

I Halland ska ingen anställd behöva sägas upp från Försäkringskassan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".