Civilingenjörsutbildning för officerare

En ny civilingenjörsutbildning är på väg att startas, i form av ett samarbete mellan Försvarsmaktens tekniska skola och Högskolan i Halmstad.

– Vi styr det mot de tre försvarsgrenarna och gör det med anpassning efter exakt de civilingenjörskompetenserna vi vill ha, säger Mats Klintäng, chef för Försvarsmaktens tekniska skola.

Tidigare har Försvarsmakten skickat sina officerare till Chalmers eller KTH för vidareutbildning till civilingenjör men nackdelen som Mats Klintäng ser med det är att programmen är styrda och har förbestämda kurser.

Den nya utbildningen i Halmstad bygger Försvarsmakten själva upp utefter de tre försvarsgrenarna och det som styr antalet platser till de olika grenarna är vilken kompetens Försvarsmakten behöver just då.

Utbildningen drar igång hösten 2008 eller 2009.

Till en början riktar sig utbildningen till dem som är officerare, men som känner att de behöver en kompetensutveckling. Men på sikt ska vem som helst kunna läsa programmet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".