Sandvik diskuterar förorenad mark i Varberg

Företaget Sandvik, som pekas ut som ansvarigt för föroreningarna i kvarteret Valen, var på plats i Varberg på fredagen för att diskutera den förorenade marken med kommunens miljökontor.
Miljöskyddsinspektör Maud Enqvist sa till P 4 Radio Halland efter mötet att företaget verkar helt inställt på att vara med och ta ansvar för föroreningarna, i första skedet att göra ytterligare undersökningar av marken, som är förorenad av blyslagg bland annat. Enligt Enqvist kan Sandvik dock komma att inta ståndpunkten att också andra parter än företaget ska vara med och betala för undersökningarna. Miljökontorets inställning hittills är att Sandvik har huvudansvaret för att betala för den biten. Däremot är det vanligt att även samhället går in och betalar om det blir fråga om en större sanering av marken, bland annat eftersom föroreningarna skedde för så länge sedan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".