Försiktig användning av stafettläkare i Halland

Landstinget i Halland tänker inte ansluta sig till någon bojkott av stafettläkare som flera andra landsting talat om. Samtidigt kommer att man vara restriktiv med att ta in, de för landstingen ofta dyrare stafettläkarna, säger landstingsdirektören Mona Boström.
I valet mellan att ta in stafettläkare eller stänga en vårdcentral, kommer man dock att även i fortsättningen anlita stafettläkare, säger hon. Trenden från förra året med alltfler inhyrda läkare i Halland tycks ändå bruten och idag är det framförallt i Hylte kommun, som problemet att hitta läkare är stort. Där hoppas Mona Boström dock att situationen ska kunna lösas på samma sätt som vid vårdcentralen i Knäred, som förra året i princip drevs med stafettläkare. Efter att vårdcentralen lades ut på entreprenad behöver man inte längre använda sig av stafettläkare där.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".