Utryckning tar för lång tid

Ambulansstationen i Halmstad är utdömd av arbetsmiljöinspektionen. Dessutom klarar ambulanserna inte av att ta sig fram till en olycksplats tillräckligt fort.
Under onsdagen ska länssjukvårdsnämnden behandla ärendet och titta på olika alternativ till placering av ambulansstationen. Den lokal som man nu huserar i, uppfyller inte kravet på god täckning, det vill säga att ambulansen ska kunna vara framme inom 10 minuter. Eftersom ambulansstationen ligger på östra sidan av Halmstad, samtidigt som staden har expanderat åt väster, kan man inte uppfylla tiominuterskravet för den västra delen och orterna längs kusten. Ett annat problem med den nuvarande ambulansstationen är att den är för liten. En renovering av lokalen med eventuell utbyggnad skulle heller inte innebära att man skulle uppnå arbetsmiljöinspektionens krav. Just nu letar landstinget efter provisoriska lokaler på väster tills dess att ambulansens lokaler eventuellt kan byggas i anslutning till en ny brandstation, men länsambulanschefen Tommy Lewander säger till Radio Halland att man ännu inte funnit något säkert.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".