En stökig nyårsafton i länet

Enligt polisen har det varit en allmänt stökig nyårsafton i hela Halland med bråk, misshandel och fylla. Polisen har fått in många anmälningar, men relativt få personer har gripits.

Händelserna är spridda över länet, men det är framförallt i städerna som det varit stökigt. Två våldtäkter har anmälts till polisen. En i Varberg och en i Falkenberg. I båda fallen var det sjuttonåriga flikor som utsattes. I Varberg skedde våldtäkten i en bostad, medan den i Falkenberg har skett utomhus i centrala Falkenberg. Flickorna undersöktes på morgonen av läkare och ska förhöras under dagen. När det gäller våldtäkten i Varberg så finns en misstänkt namngiven person som polisen ska förhöra under dagen, i falkenbergsfallet är omständigheterna lite mer oklara.

I Kungsbacka sitter en person gripen misstänkt för grov misshandel i samband med ett bråk på en fest i Anneberg. Han sparkade en ung man i huvudet, så att han fick föras till sjukhus. Bråket började när ett gäng oinbjudna ungdomar kom til festen. Flera personer är anmälda för misshandel i samband med bråket men bara en är gripen. I Laholm lade någon en smällare på fönsterblecket till polishuset. En ruta sprack och glassplitter flög in i hela lokalen.

En kvinna sitter också gripen efter att ha slagit en flaska i huvudet på en ordningsvakt i varberg.

Fem rattfyllerister har gripits och sammanlagt ytterligare fem personer har gripits misstänkta för brott som misshandel och våld mot tjänsteman. Polisen uppger att de sammanlagt har haft 110 ärenden sen midnatt.

- Mycket, enligt vakthavande befäl på Hallandspolisen.