Hallänningarna blir ännu fler

Vid årskiftet bodde det 278 551 personer i Halland. Det är ökning med 1 900 jämfört med hur det var för ett år sedan, och det är den näst största ökningen i landet procentuellt sett. Nästan alla kommuner i Halland ökar sin befolkning
I Falkenberg har det skett ett trendbrott. Efter flera år med svag eller negativ befolkningsökning blev invånarna 173 fler förra året. En ökning som beror på inflyttning till kommunen. Den största ökningen har skett i Halmstad och i Kungsbacka. I Halmstad beror ökningen helt och hållet på en mycket stor inflyttning, nästan 900 personer. Halmstad är nu Sveriges sjuttonde kommun i storleksordning. Kungsbacka fortsätter att växa, men det beror inte längre så mycket på inflyttningen, som det det stora födelseöverskottet i kommunen. Laholm har en blysam ökning med en person. Den negativa trenden fortsätter i Hylte. Där bor nästan 100 färre jämfört 2001. Minskningen beror på att utflyttningen är större än inflyttningen till kommunen, och ett födelseunderskott. Det vill säga att det dog fler personer i förhållande till hur många nya hyltebor som kom till världen förra året.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".