Varberg

Tävling ska ge fler företag i Varberg

Varberg ska få ännu fler företag. Det hoppas Marknad Varberg som uppmanar alla som sitter på en affärsidé att ställa upp i en tävling som ordnas av Sjuhäradsbygdens tillväxtcenter Espira.

– Syftet är att lyfta fram de affärsidéer som finns i Sjuhärad och Varberg och att hjälpa dem i steget till ett förverkligande, säger Therese Bengtsson som håller i tävlingen.

Det är tredje året som den här tävlingen ordnas. Vad har den gett konkret i nya företag?

– 2006 drog 15 företag igång som angett att affärsidétävlingen var anledninge till att de startade.

Vilka typer av företag är det som dragits igång?

– Det är lite olika. Det finns ingen övervägande bransch, men det har handlat om till exempel en ugn som på ett hälsosamt sätt ska tillaga pommes frites.

Är det några företag här i Varberg som har verksamhet idag?

– Inte som vi vet. Däremot har vi fått in en del bidrag till tävlingen från Varberg. Det har inte varit något bidrag som fått pris.

Hur ska ni få så många som möjligt från Varberg att tävla?

– För det första kommer vi att dela ut ett lokalt pris, 5 000 kronor, för bästa affärsidé från Varberg. Sedan handlar det självklart om att synas i Varberg och prata med sådana som vill vara med i tävlingen, säger Therese Bengtsson från Espira Tillväxtcenter i Borås.

Stipendier och konulthjälp
Vinsterna i tävlingen är både stipendier, alltså pengar, och konsulthjälp för att dra igång företag.

Varberg är enda Hallandskommun som deltar eftersom Varberg är med i Sjuhäradsbygdens kommunalförbund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".