LAHOLM

Handlingsprogram ska lösa moderat konflikt

Enskilda samtal och handlingsprogram. Det är de åtgärder som Hallandsmoderaterna hoppas ska lösa, det man kallar, de spänningar som finns inom partiets Laholmsavdelning.

Det är efter upprepade konflikter inom Laholmsmoderaterna och ifrågasättande av kommunstyrelsens ordförande Per Asklund som den lokala avdelningen bett om hjälp från Hallandsförbundet.

Nästa vecka sätter man igång med enskilda samtal med alla kommunfullmäktigeledamöter och ersättare, säger Hallandsmoderaternas ordförande Mats Eriksson. Kartläggningen och handlingsprogrammet beräknas vara färdigt under den här våren.

I samband med att motsättningarna inom Laholmsmoderaterna senast kom upp till ytan, i mitten av januari, så enades partiets fullmäktigegrupp i Laholm enades om att de ansåg att Per Asklund inte uppfyllt den överenskommelse om etiska regler som finns kring hans uppförande.

Överenskommelsen togs fram i början av förra hösten i samband med att kommunchefen Lars Fröding slutade under uppmärksammade former. Anledningen han uppgav var att samarbetet med Asklund inte fungerade.

Men det är inte bara problemen kring Per Asklund som är aktuella nu när Hallandsförbundet blivit ombedda att hjälpa till. ”Förbundet kommer att ta ett samlat grepp för att en gång för alla lösa de spänningar inom Laholmsmoderaterna som sträcker sig tillbaka till 90-talet.”

- Det handlar inte bara om Per. Till och från har det ju blossat upp lite inre oroligheter i Laholm. Och det är väl så att ibland kan det vara ett friskhetstecken, men det får inte vara för ofta och för länge för då är det nog inget friskhetstecken utan tecken på någonting annat, säger Mats Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".