Nära 700 personer protesterade mot krig i Irak

Närmare 700 personer tågade på lördagsmiddagen genom centrala Halmstad i protest mot ett eventuellt krig i Irak. Uppslutningen överträffade alla förväntningar, ansåg arrangörerna, Nätverket för fred i Mellanöstern.
- Min rädsla är nu att USA går sin egen väg efter gårdagens samtal i säkerhetsrådet, sade en av talarna, pastor Anna Karin Herngren Wirdheim i Halmstad, till P 4 Radio Halland. - Då går USA ifrån FN:s ord precis som man säger att Irak har gjort - då är USA inte ett dugg bättre själv. Nils Eriksson, nyligen hemkommen efter en resa i USA, ansåg att USA:s regering är arrogant och hotar den övriga världen med militära, ekonomiska och politiska medel. Men Eriksson gladdes också åt att 200 000 amerikaner i San Fransisco slöt upp i en av de demonstrationer mot kriget som han deltog i. Dagens yngsta talare Jenny Norell påpekade hur opassande bilder av kriget undanhålls. - En tavla som visar krigets fasor av Picasso upphängd i FN-huset täcks över när USA:s utrikesminister håller tal framför den. Det är bara en av många bilder av krigets fasor som döljs, sade Norell.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".