Hylte

Gränslöst samarbete för bättre service

Genom ett samarbete med fem andra kommuner hoppas Hylte kunna förbättra sin service till medborgarna.

Samarbetet, som går under namnet Gränslös, presenterade på torsdagen en rapport om hur kommunerna, ur medborgarnas perspektiv, kan förbättra sin tillståndsgivning, till exempel när det handlar om bygglov och färdtjänst.

– När det gäller information ut till medborgare så finns det definitivt områden som vi kan förbättra. Det är positivt med karläggningen att vi vet var bristerna är så vi kan jobba med dem, säger Anders Dryselius, utredare i Hylte kommun.

Fem kommuner har jämförts
Rapporten bygger på jämförelser mellan kommunerna Gislaved, Gnosjö, Svenljunga, Tranemo, Värnamo och Hylte.

När det gäller information har Hylte brister till exempel i att erbjuda broschyrer till medborgarna om olika tillstånd. Brister som hade varit svåra att upptäcka om man inte jämfört med andra kommuner.

Hylte kan lära andra kommuner
Det fanns också områden där de andra hade mycket att lära av Hylte.

– När det gäller bygglovssidan har man sett att Hylte hanterar väldigt många ärenden per anställd tjänsteman och vi har en process som är otroligt effektiv, säger Anders Dryselius på Hylte kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".