Halmstad

Fängelse för skott på Andersberg

En 27-årig halmstadbo dömdes idag till två och ett halvt års fängelse för en skottlossning på Andersberg i början på oktober.

27-åringen sköt tre skott mot en person dock utan att träffa. Tingsrätten gör bedömningen att han skjutit, men att han inte hade för avsikt att döda honom. Gärningsmannen påstår att han siktade på en annan man som också befann sig i händelsernas centrum. Motivet för dådet var en hämnd för att någon tänt eld på en bil som tillhörde hans flickvän.

27-åringen har också gjort sig skyldig till vapenbrott. I en dator hittade polisen en bild där han poserar med ett kulsprutegevär. Trots att polisen inte hittat vapnet och kunnat undersöka det döms han för vapenbrott.

Skotten i oktober blev starten för en rad allvarliga brott på Andersberg och Linehed där två rivaliserade grupperingar kom i strid. Ytterligare skottlossning förekom under hösten liksom flera bränder. De brotten väntar på avgörande i tingsrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".