Halland

Oklart hur besparing drabbar regionmusik

Det är svårt att redan nu se konsekvenserna av att staten minskar sitt anslag till regionmusiken, Musik i Halland, med fem procent eller 400 000 kronor. Det säger Marianne Meltzer, länsmusikchef.

Skälet till besparingen är att Halland tillsammans med Gotland fått mest statliga pengar av alla län och nu vill Kulturrådet på det här sättet få Region Halland att gå in och ta ett större ekonomiskt ansvar.

– Vad det generellt innebär kan jag inte svara på idag. Vi tittar över alla våra verksamheter och var vi kommer att göra mer eller mindre satsningar kan jag inte svara på idag, säger Marianne Meltzer.

Från Kulturrådets sida vill man inte skära i verksamheten för att spara eller för att den inte uppfyller kraven utan för att länen ska behandlas mer lika när det gäller pengatilldelningen.

Det är också positiva tongångar i utredningarna både på statlig och på regional nivå, så ytterligare nerdragningar tror inte Marianne Meltzer på.

– Nu tar man tag i den här frågan och kulturen ser man som en tillväxt idag, så vi är väldigt positiva, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".