Fast mobiltelefoninät ska ses över

Post- och Telestyrelsen ska omedelbart göra en tillsyn av Telias system för fast mobiltelefoni, efter all kritik som Telia fått för att telefonförbindelserna inte fungerar säkert.

Beskedet kommer efter ett möte i måndags mellan Post- och Telestyrelsen och Ljungbys centerpartistiska kommunalråd Carina Bengtsson.

– För mig var det mycket positivt, de kommer att redan idag träffa Telia och börja ifrågasätta hur det här fungerar och hur det ser ut, och Telia ska svara på det sedan, säger hon.

Det har varit väldigt mycket kritik mot Telia efter stormen Gudrun framför allt, eftersom telefonnätet inte fungerat säkert på landsbygden. Tror du verkligen att det blir bättre i och med det här beskedet?

– Ja, det måste jag göra. Post- och Telestyrelsen är ju tillsynsmyndighet och det är de som ska kontrollera det här och det inleder de redan idag, och jag kan inte tro annat än att det här blir bra, säger Carina Bengtsson, centerpartistiskt kommunalråd i Ljungby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista