Slut på krutet i fyrverkeriet

Den omtalade samverkansmodellen mellan olika sociala myndigheter i Laholm, kallad Fyrverkeriet, tar slut om ett förslag från regeringskansliet går igenom.
Förslaget begränsar ett fortsatt samverkansarbete till åldrarna 20 till 64 år, och verksamheten inriktas på arbetsmarknadsrehabilitering. De vidare mål som Fyrverkerit haft, till exempel att hjälpa barn och familjer, inte minst i missbrukarsammanhang, är borta. Också modellen till finansiering av en permanet verksamhet innebär avsevärda begränsningar jämfört med Fyrverkeriförsöket i Laholm. Erling Cronqvist, ordförande för förbundsstyrelsen, som leder Fyrverkeriarbetet i Laholm, säger till Radio Halland att om regeringsförslaget går igenom tappar man den helhetssyn som idag präglar det samordnade myndighetsarbetet i Laholm. Cronqvist anser vidare att regeringen styrt förslaget i syfte att kunna fatta ett snabbt beslut för att minska långtidssjukskrivningarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".