Kungsbacka

Kommunen positiv till hotellplaner

Kungsbacka kommun ser mycket positivt på att det nu finns nya ägare till den nedbrunna fastigheten vid Stortorget i centrala Kungsbacka. Fastigheten förstördes i en våldsam brand tjugohundrasex.

Det är Kungsbackaföretagarna Monika och Stefan Hamrin som köpt fastigheten. Deras planer är att starta ett hotell, men också restaurang, café och butiker.

– Kommunens uppfattning är att det är väldigt positivt att det äntligen har blivit en affär och att fastigheten har fått ägare som vill göra någonting som vi tror kommer att bli väldigt bra för Kungsbacka, säger Rolf Enskog som är mark- och bostadschef i Kungsbacka.

– Att det blir ett familjeägt hotell vid Stortorget med både restaurang och café och övriga kommersiella verksamheter kommer att tillföra innerstan ytterligare liv, fortsätter han.

Vad har varit viktigt från kommunens sida när det gäller den här fastigheten?

– Kommunens intresse har varit att de delar som brunnit och påverkats av elden ska kunna bevaras, och att det som byggs nytt får en atmosfär som bygger vidare på den fina miljö som finns i innerstan.

Hur viktigt har det varit för kungsbackaborna att få ordning på det här?

– Det har nog varit väldigt viktigt. Det är ju centrala stadskärnan det berör och det har varit en lång resa innan man kommit dithän att någon har kunnat köpa det, säger Rolf Enskog.