LAHOLM

Upprörda känslor i Laholm efter skadegörelse

Ilskan är stor i Laholm efter den omfattande skadegörelse som förekommit i stan. Det handlar bland annat om stenkastning och senast i helgen sönderskurna däck på ett stort antal bilar. Även inbrott har fått folk att reagera. Mycket kritik har riktats mot polisen, att de inte syns, och att ingenting händer.

Några laholmare som P4 Halland pratade med på fredagen efterlyste synliga patrullerande poliser på stan.

- De skiter högaktningsfullt i om folk skriker åt dem för de vet att här finns inte några poliser i närheten. Sen sitter polismästaren här inne och säger att vi har allt under kontroll. De har så fan heller, sade en upprörd man i Laholm.

- Någon måste ju agera för det får inte fortsätta så här, sade en annan.

Hallands länspolismästare Ulla Ardermark Paulsson tillbakavisar kritiken och tycker att polisen gör ett bra jobb i Laholm. Hon säger att just i helgen hade de extra mycket poliser nattetid i Laholm.

- Dels de som agerade när det gällde kopplingen till den mc-relaterade brottsligheten. Men det var också så att vi grep flera personer för inbrottsstölder och rattfylleri, säger länspolismästare Ulla Ardermark.

Just nu anstränger de sig extra i Laholm, inte minst för att komma åt skadegörelsen, säger Ulla Ardermark som också tycker att samhället som helhet måste agera. Hon vill ha med föräldrar, skola och socialtjänst.

- Det är inte bara lagföring i det enskilda fallet utan det är också att långsiktigt komma till rätta med ungdomsproblematiken, säger Ulla Ardermark.

Den sjätte mars diskuterar polisstyrelsen Laholmspolisen och kritiken mot dem.