Bra att EU-frågan diskuteras

Det är bra att debatten om EU kommit igång inom Miljöpartiet. Det säger partisekreteraren Agneta Börjesson i Kungsbacka apropå partiledaren Maria Wetterstrands utspel om att slopa Miljöpartiets krav på att Sverige ska lämna EU.

Det är EU:s klimatarbete och utökning till fler medlemsländer som fått Maria Wetterstrand att ändra sig.

Miljöpartiets partisekreterare Agneta Börjesson, som bor i Kungsbacka, håller med om att EU ändrat sig i positiv riktning. Hon vill än så länge inte säga vad hon själv tycker i frågan, men tycker att det är viktigt att den lyfts och diskuteras inom partiet.

- Jag har ju rest runt mycket i landet sen jag blev partisekreterare och den här frågan dyker upp på varje medlemsmöte, säger Agneta Börjesson.

Hon säger att medlemmerna är eniga kring att man inte är helt nöjd med hur partiet klarat debatten.

- Antingen är man fortfarande EU-kritisk och då vill man att vi ska tydliggöra det på ett bättre sätt. Eller så vill man att vi ska slopa utträdeskravet och då vill man också där ha ett förtydligande, säger Agneta Börjesson.

I vilken riktning kommer det att svänga tror du?

- Det återstår väl att se, men det är klart att våra väljare är inte lika EU-negativa som partiet ser ut just i dagsläget och tittar vi på gröna partier ute i Europa så ligger vi i en egen sfär kan man säga.