Ny rikstäckande taxitjänst

Från och med nästa vecka kan du ringa ditt lokala taxibolag och beställa en taxi även om du är på en annan ort.

Det är en av fördelarna med den nya rikstäckande taxitjänsten Svea Taxi Allians där flera halländska taxibolag har anslutit sig, däribland Taxi Laholm.

– För kunderna innebär det att de vet att de får en bil som är ansluten i det här och står för samma sak som deras hemmabolag gör. De kan betala med de kort de har från andra bolag och få allting fakturerat på en faktura var de än befinner sig i landet, säger Roger Karlsson, trafikchef på Taxi Laholm.

– För oss innebär det att vi har ett samarbete över hela Sverige med företagskunder från andra städer som kommer att välja oss i första hand.

100 anslutna taxibolag
På måndag lanseras Svea Taxi Allians och de anslutna bilarna kommer att ha ett speciellt märke så att man som kund ska känna igen dem.

Det är närmare 100 taxibolag runt om i Sverige som har anslutit sig till tjänsten. Med sina drygt 4000 bilar blir det här landets största taxitjänst.

Förutom Taxi Laholm har bolag i bland annat Kungsbacka och Varberg anslutit sig. Det innebär att en laholmare eller en varbergsbo kan ringa sitt lokala taxinummer och beställa en taxi oavsett vart i landet han eller hon befinner sig. Det lokala taxibolaget kontaktar då ett annat bolag som är anslutet till Svea Taxi Allians och ordnar en taxi.

”Visa ett seriöst bolag”
För Taxi Laholm är det här ett sätt att visa att man är ett seriöst bolag, säger trafikchef Roger Karlsson.

– Vi jobbar efter den trafiksäkerhetspolicy som taxiförbundet står för, både när det gäller trafiksäkerhet och när det gäller droger och alkohol. Alla bilar är utrustade med alkolås.

Kan man inte vara ett seriöst bolag annars?

– Jo, det kan man alldeles säkert vara. Men vi följer alltså de regler som vi har inom den här alliansen, säger Roger Karlsson på Taxi Laholm.