Kungsbacka

Småbarnsfamilj får värmen tillbaka

Nu kan Kenneth Elmrin och hans familj i Frillesås sluta sova i bilen och i välvilliga radiolyssnares stugor.

På torsdagseftermiddagen omvärderade nämligen Fortum sitt beslut att stänga av elförsörjning till den villa familjen hyr. Elen stängdes i tisdags sedan familjens hyresvärd spårlöst försvunnit med obetalda räkningar.

– Naturligtvis kommer vi att slå på elen till familjen under dagen. Vi beklagar verkligen det här och naturligtvis är det inte så att ett andrahandsboende, en familj, ska komma i kläm på det här sättet, säger Gunilla Dyrhage, marknadschef på Fortum.

Fortum har följt sina rutiner, säger du. Finns det någon anledning att se över rutinerna?

– Naturligtvis tar vi lärdom av en sån här händelse, och just kring andrahandsboende. Om något liknande fall uppstår ska vi försöka säkerställa att det inte uppstår igen

Småbarnspappan Kenneth Elmrin är väldigt lättad.

– En helt obeskrivlig känsla, det är fruktansvärt skönt.

Hade du vågat hoppas på att Fortum till slut skulle sätta på elen fast de inte ville göra det från början?

– Nej, vi trodde inte det här. Vi var beredda på att ta de alternativ vi fått från lyssnare.

Vad säger barnen?

– Det här är bättre än Liseberg, säger de. De är jätteglada att få komma hem där det är varmt och skönt, och till sina grejer, framför allt.

Är det någonting mer du vill tillägga?

– Ja, att jag är fruktansvärt tacksam för den hjälp jag fått. Jag har en tacksamhetsskuld till alla som har hört av sig och erbjudit hjälp. Skulle jag bara kunna skulle det bli en stor fest, men det blir för många människor, säger Kenneth Elmrin i Frillesås.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".