Inga fler sköterskor

Vårdförbundet är kritiskt till att det är för lite personal och dålig organisation inom hemvården i Halmstad. Men i dagsläget är det inte aktuellt att anställa fler sjuksköterskor inom den kommunala hälso- och sjukvården i Halmstad. Det säger Lisbet Svensson, hemvårdschef i kommunen.
Enligt Lisbet Svensson blir arbetssituationen för sjuksköterskorna bättre till hösten när en ny organisation införs. Der ska bli en jämnare arbetsbelastning för de drygt 100 sjuksköterskor som idag arbetar för Halmstad kommun när den nya organisationen införs till hösten. Idag utgår sjuksköterskorna från 21 sjuksköterskekontor. I den nya organisationen ska det bli fem centraler som sjuksköterskorna utgår ifrån. Tanken är att det ska bli lättare att planera arbetet och att resurserna ska kunna sättas in där dom bäst behövs. Vårdförbundet tror inte att den nya organisationen kommer att lösa alla probelm och att det kommer att behövas fler sjuksköterskor. Att Lisbet Svensson idag säger nej till fler sjuksköterskor innebär ändå inte att Vårdförbundet ska ge upp hoppet om ökad bemanning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".