Hylte

Alkotest ledde till onödigt avhopp

Socialdemokraten Lars-Göran Johannesson hoppade av posten som ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Hylte i förra veckan. Anledningen var att han åkt fast och blivit bötfälld för rattfylleri i vintras. Men nu har det visat sig att Johannesson är ett av offren för polisens felaktiga alkotest och han har i efterhand blivit friad från brottet.

Efter justering var hans alkoholvärde under 0.2 promille vilket är under gränsen för rattonykterhet.

- Då var det liksom ett föreliggande faktum att jag hade åkte fast för rattfylleri och det jag kan vara besviken över nu i efterhand är att  det här nya analysvärdet var ju tydligen känt redan den andra april och så blev det en sån här jätteartikel i Hallandposten den femte april, säger Lars-Göran Johannesson.

Men kunde du inte ha lugnat dig med att avgå och kollat upp om kanske du var en av dem, som drabbats av felaktiga test?

- Jag tänkte inte alls på det. Jag såg det här som ett faktum att så här var det väl, så att jag tog konsekvenserna av det och kände att förtroendet var inte kvar längre.

- Jag har ju burit på det här i fyra månader och samtidigt varit portalfigur för kommunens besparingar så den psykiska påfrestningen har varit extrem, säger Lars-Göran Johannesson.

Vad gör du nu?

- Jag vet inte om jag går tillbaka till politiken eller inte för att det viktiga för mig nu det är försöka koppla av och ta hand om mig själv och min familj. För det första är inte att tänka på politik, säger Lars-Göran Johannesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista