Halmstad

Mönsterskola besökte riksdagen

Östergårdsskolan i Halmstad som är något av ett föredöme för landets skolor har nu varit i Stockholm och visat upp sig för utbildningsutskottet.

Skolan var i förra veckan som en av två skolor i landet, inbjudna till riksdagen. Detta för att informera bland annat utbildningsutskottet om varför elevernas studieresultat är så mycket bättre än vad som kan förväntas.

Bakgrunden är att Skolverket efter en inspektion nyligen på Östergårdsskolan, med elever från årskurs fyra till nio, noterade att eleverna där lyckades nå mycket goda studieresultat, trots att elevunderlaget från upptagningsområdet med förhållandevis färre högutbildade föräldrar borde ligga lägre.

Istället så har skolan hävdat sig mycket bra och har till och med nått en toppposition i halmstad.

För varje elev görs en individuell studieplan upp. De elever som det går trögt för får till exempel mer lärarhjälp. De två lärare som är mentorer följer också upp hur det går för varje elev, varje vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista