Halland

Svalare arbetsmarknad

Bilden av en något försvagad konjunktur bekräftas nu också på den halländska arbetsmarknaden, konstaterar arbetsförmedlingen i Halland i ett pressmeddelande.

Knappt 1 800 lediga platser anmäldes till Arbetsförmedlingen i Halland under mars och det är nästan 460 färre än samma månad förra året.

En bidragande orsak till det är, skriver AF, att antalet anmälda feriejobb är något färre än mars förra året.

Fortfarande fortsätter dock arbetslösheten att minska i länet till dygt 2 procent av befolkningen, det är en minskning med 0,6 procent från mars för ett år sedan.

Men samtidigt ökar antalet personer i program med aktivitetsstöd.

Varselnivån ligger kvar på en låg nivå. 52 personer varslades om uppsägning under mars jämfört med 55 personer samma månad 2007. Totalt under 2008 har 197 personer varslats om uppsägning jämfört med 215 under samma period 2007.

Anmälda Lediga jobb inom försäljningsarbete tillsammans med övriga serviceyrken har minskat i Halland och maskinoperatörer och montörer efterfrågas också mindre än för ett år sedan.

Fortfarande syns en ökande efterfrågan på specialistkompetens inom teknik och data.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista