Falkenberg

Ny skateboardpark byggs

Intresset för skateboarden är stort i Falkenberg. Och nu är en skateboardpark i betong på gång. En bana som Falkenberg blir ensamma om i Halland.

Kommunen satsar två miljoner kronor på att bygga en elvahundra kvadratmeter stor bana för skateboard- och inlineåkare, som ska börja byggas i höst.

Kalle Pettersson som själv åkt skateboard i 14 år och är med i en arbetsgrupp som jobbat fram planerna tror att banan kommer att locka ungdomar till Falkenberg.

– Jag tycker ju det betyder jättemycket både för oss som åker och även för andra runt om i Halland och övriga Sverige att det byggs en park just här. För det kommer komma mycket folk från stora delar av Sverige som vill testa att åka.

Idag får skateboardåkarna åka till Alingsås eller Helsingborg för att hitta en liknande bana. En är på gång i Göteborg, men i Halland finns än så länge ingen. Den planerade parken i Falkenberg väntas stå färdiggjuten våren eller sommaren 2009. Den kommer att ligga på Vallarna intill boulehallen.

Tidigare fanns det möjligheter att åka skateboard inomhus i Falkenberg, men sedan två år tillbaka finns den lokalen inte kvar längre. Ramperna står numera utomhus vid det gamla cisternområdet.

Och den främsta anledningen till att man nu satsar på en park istället är skateboardens starka ställning i Falkenberg, säger Anders Bengtsson som arbetar med ungdomar och föreningsverksamhet på kommunen.

– Vi har en tradition i Falkenberg att åka skateboard, det är många ungdomar som åker. Så vi ser att det finns en stor funktion och ett stort behov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".