Kungsbacka

Stark kvinnlig företagsamhet i Kungsbacka

Kungsbacka ligger väl till när det gäller kvinnligt företagande. Och i dagarna håller kvinnliga företagare från Halland och hela Sverige konferens i Gottskär för att stötta och inspirera varandra.

Regionalt resurscentrum Halland hjälper halländska kvinnor att starta och driva företag, och det finns åtta olika projekt runtom i länet där länsstyrelsen och Nutek är med och betalar.

I Kungsbacka till exempel kör man seminarier om affärsutveckling projektet kallas ”På egna ben” och ett mål är att i år ska antalet kvinnor som startar nya företag i Kungsbacka öka med minst tio procent.

Ett annat mål är att tio av företagen i det kvinnliga nätverket Gertruds döttrar ska öka sin tillväxt med minst tio procent.

Ett av dessa företag är Kungsbacka Vandrarhem som startades av Mirja Westerlind för två år sen hon funderar redan på att skaffa nya större lokaler.

– Mina planer är att hitta ytterligare ett hus eller annex inne i Kungsbacka och att även kunna anställa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".